Umesto bukagija – na ruke dobio plaketu !

Bivšem ministru životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliveru Duliću u Aprilu je uručeno “priznanje ” –  “Zelena planeta” za “višegodišnje angažovanje na očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine u Srbiji”. Priznanje je inače dodelilo fantomsko Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije povodom Dana planete Zemlje. U obrazloženju u svetu ekologije apsolutno anonimnog žirija navodi se da mu je nagrada dodeljena za ” lično angažovanje i brojne inicijative pokrenute prethodnih godina”. Takođe se navodi da je “MINISTAR Dulić dao veliki doprinos da se razvije i unapredi oblast ekologije, ali i rudarstva”.

Tom prilikom,ushićeni i egzaltirani ortoped rodom iz sela Hajdukova nadomak Subotice je izjavio: “Nagrada mi je jako važna zato što dolazi od struke i ljudi koji su nezavisni i suvereni u svom poslu, koji su mogli nepristrasno da prate razvoj oblasti životne sredine – rekao je ministar Dulić”.

Da nije tužno – bilo bi urnebesno smešno…

Ovako,još jedan dokaz dobroj (pr)oceni Dulićeve naslednice Zorane Mihajlović da je Dulić narodne pare (zlo)upotrebio za samopromociju i samoreklamerstvo…

Be the first to comment

Ostavite komentar